Wiem, jak dużym wyzwaniem może być limitacja składników, dań, które były z nami od zawsze, w szczególności pizza. Dlatego dzisiaj przychodzę z przepisem na lowcarb pizzę, która jest nie tylko niskowęglowodanowa, ale i wysokoproteinowa. U mnie w menu jest przynajmniej raz w tygodniu, bo jest tak dobra i bardzo przypomina oryginał.

Dzięki bazie na mozzarelli w kulce jest wysokoproteinowa, a dzięki mące migdałowej zawiera zdrowe tłuszcze i dużo błonnika. W jednej porcji znajdziesz aż 30 g białka i jedynie 3 g węgli. Przetestowałam już kilka przepisów na niskowęglowodanową pizzę, ale ta przeszła wszelkie oczekiwania – musisz spróbować! Pyszna, sycąca i dodatkowo ma niski ładunek glikemiczny.

Dodatki na pizzy są już Twoim wyborem, ale polecam twardą, startą mozzarellę, sos pomidorowy, pieczarki, dobrej jakości szynkę i świeżą rukolę.

Porady / Wskazówki:

  • -Możesz również roztopić mozzarellę w miseczce w mikrofalówce.
  • -Z tego przepisu możesz zamiast jednej dużej pizzy uformować kilka mniejszych.
  • -Pizzę po upieczeniu można zamrozić, można też zamrozić ją przed pieczeniem.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając zdjęcie na Instagram @lowcarbwioli lub Facebook , oznaczając mnie @lowcarbwioli żebym Cię znalazła! Jeśli jeszcze nie śledzisz bloga na Instagramie lub Facebooku a chcesz być na bieżąco, koniecznie to nadrób.

Keto pizza bezglutenowa i lowcarb

Uwielbiam pokazywać jak w kreatywny sposób przyrządzić posiłki lowcarb/keto, jest u mnie odżywczo, zdrowo i przepysznie. Cenię sobie jakość jak i sezonowość produktów. Smacznego i na zdrowie!

Skomentuj tutaj

Ocena Przepisu