Rozgrzej piekarnik do 180°C. Mozzarellę odcedź z wody i rozerwij na drobne kawałki, umieść w garnku z grubym dnem. Następnie ustaw go na średnim ogniu i rozpuść. Podczas roztapiania wydzieli się dużo wody – nie odcedzaj jej! Zdejmij z ognia, dodaj mąkę, łuskę babki jajowatej i sól, szpatułą wmieszaj mąkę (takim ruchem wgniatania).
Dodaj jajko i oliwę z oliwek, wymieszaj. Przełóż ciasto na duży arkusz papieru do pieczenia i uformuj dłońmi. Ciasto powinno wyjść bardzo wilgotne, w tym momencie będziesz się zastanawiać, czy wszystko jest w porządku, jest wilgotne, ale jak najbardziej odpowiednie do szybkiego uformowania na blaszce.
Piecz przez 17 minut w temperaturze 180℃, grzanie góra dól aż ciasto będzie lekko złociste. Wyjmij z piekarnika.