Kremowa, sycąca i lowcarb. Dodatek mięsa z dymnym posmakiem nie tyle sprawia, że zupa jest bardzo sycąca, ale uzależnia. Ta zupa porowa to jedna z moich ulubionych. Bardzo szybki przepis, zupa jest gotowa w 20minut. A no czasem chce się zupę.

Jak to krem z pora bez ziemniaków?

Zamiast ziemniaków które zwykle dodawane są do kremu z pora, używam nerkowców i korzenia pietruszki, które po ugotowaniu i zblendowaniu nadają zupie aksamitną, kremową konsystencję, a nie ma żadnej różnicy w smaku. Do tego mielona wieprzowina, dzięki której zupa ma więcej białka, co tez sprawia że syci na długo. Uwielbiam kiedy zupa jest tak gęsto odżywcza.

Porady:

  • Zupę porową możesz śmiało mrozić.
  • Zupę możesz jeść samą lub z kromka chleba niskowęglowodanowego.
  • Zamiast nerkowców, możesz użyć migdałów bez skorki, lub więcej śmietany.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając zdjęcie na Instagram @lowcarbwioli lub Facebook , oznaczając mnie @lowcarbwioli żebym Cię znalazła! Jeśli jeszcze nie śledzisz bloga na instagramie a chcesz być na bieżąco, koniecznie to nadrób.

Uwielbiam pokazywać jak w kreatywny sposób przyrządzić posiłki lowcarb/keto, jest u mnie odżywczo, zdrowo i przepysznie. Cenię sobie jakość jak i sezonowość produktów. Smacznego i na zdrowie!

Skomentuj tutaj

Ocena Przepisu