Nagrzej piekarnik na 180℃ (termoobieg) lub 195℃ (grzanie góra-dół). Przygotuj blaszkę, wykładając ją papierem do pieczenia i smarując cienką warstwą oliwy (najlepiej pędzelkiem).
Wszystkie składniki zblenduj razem blenderem ręcznym do uzyskania jednolitej masy – będzie dość rzadka. Wylej na przygotowaną blaszkę z papierem do pieczenia, delikatnie rozprowadź. Od tego, jak cienko rozsmarujesz, będzie zależał czas pieczenia. Nie radzę jednak rozsmarowywać do prześwitu masy – lepiej, jeśli cała tortilla ma równą grubość. Tortilla będzie miała kształt prostokąta. Wyjdzie jedna duża, którą po upieczeniu możesz przeciąć na pół, więc wyjdą 2 porcje.
Piecz 20-25 minut w 170℃ (termoobieg) lub 180℃ (grzanie góra-dół), do momentu kiedy jest ładnie zarumieniona. Wystudź i dopiero wtedy, odwróć górą do dołu i delikatnie odklej papier do pieczenia od spodu ( podobnie jak jak ściganie papierka z najklejki). Wyjdzie jedna Podawaj z ulubionymi dodatkami.