Komfort tradycyjnego spaghetti bez wyrzutów sumienia - ten przepis na KETO spaghetti to pełnia smaku i wsparcie Twoich celów żywieniowych.
    
    
        
        - Dynia makaronowa (u mnie 1000g)
- 1 łyżeczka  oleju kokosowego albo oliwy z oliwek  (Extra Virgin)
- 1  łyżeczka soli 
- Pół przepisu  na sos pomidorowy z pulpetami znajdziesz go tutaj
- 100 g  sera żółtego  (np. mozarella twarda)
 
    
    
        - Rozgrzej piekarnik do 180℃.  
- Dynię dokładnie umyj i osusz, przetnij wzdłuż na pół i tak jak przy innych dyniach, łyżką wydrąż z nich gniazdo nasienne.  
- Połówki dyni umieść rozcięciem do góry na blaszce do pieczenia posyp solą i polej oliwą bądź innym wybranym tłuszczem i wstaw do piekarnika. Po 40-45 minutach pieczenia dynia powinna już zmięknąć na tyle, by można ją było 'szarpać'. Bardzo łatwo możesz sprawdzić czy jest gotowa wbijając widelec - jeśli wchodzi gładko, jest gotowa (oczywiście czas pieczenia zależy od wielkości dyni). 
- Skrob miąższ widelcem, głęboko, aż do skórki. Następnie wypełnij je sosem pomidorowym z pulpetami (przepis tutaj) Na tak wypełnione połówki wyłóż ser i ponownie umieść w nagrzanym piekarniku. Temperaturę podnieś do 190-200 stopni i zapieka przez około 10 minut. Podawaj od razu w skorupach dyni. Super komponuje się ze świeżą sałatką z rukoli i oliwy. 
- Smacznego! I na zdrowie! 
 
    
              Wartości odżywcze w jednej porcji:
 
                     Węglowodany: 19,2g,  Tłuszcz: 46,5g,  Białko: 38,1g,  Kalorie: 615,5 kcal