Cofnij

Najlepsze bułki keto

Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 50 minuty
Łączny czas 55 minuty
Servings 12
Kalorie 135

Składniki

  • 370 ml wody przegotowanej, letniej
  • 200g mąki migdałowej (1 ¾ szkl.)
  • 10g mąki kokosowej
  • 60g łuski babki płesznik/jajowatej
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1, łyżeczki soli soli kłodawskiej / morskiej
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego

Instrukcje 

  • Do miski wbij jajka, lekko roztrzep widelcem, następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki, wymieszaj dokładnie łyżką.
  • Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, termoobieg. Wyłóż papier do pieczenia na blaszce. Z powstałej masy zwilżonymi rękami uformuj bułki, powinno wyjść 12 mniejszych lub 9 większych. Ułóż na blaszce z odpowiednim odstępem i piecz przez 45-50 min. Po upieczeniu przełóż je na kratę żeby odparowały. Najlepsze są  po przestudzeniu.
  • Smacznego!

Uwagi

W jednej bułce:
 
Kalorie: 135 kcal
Węglowodany(całkowite): 5.63g,
Węglowodany(netto): 1.07g
Tłuszcz: 10.71g
 Białko: 5.43g
 
Calories: 135kcal
Słowo kluczowe: bez mąki, bez nabiału, bezglutenowe, dieta keto, keto dieta, keto przepis, keto przepisy, lowcarb przepis, lowcarb przepisy, niskowęglowodanowe, przepis lowcarb, przepis z niskim indeksem glikemicznym, przepisy przy Insulinooporności (IO), szybki przepis