Podgrzej mleko z ekstraktem waniliowym i solą, nie zagotowuj. Dodaj masło poczekaj, aż sie rozpuści, dodaj erytrytol, zamieszaj.
W osobnej misce roztrzep jajka, dodaj przestudzone mleko, ocet jabłkowy, mąkę kokosową, migdałową, drożdże i łuskę babki jajowatej oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj łyżką – ciasto na początku będzie luźne, ale po chwili diametralnie się zagęści.
Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odłóż na 1 h. Po tym czasie na blat wysyp trochę mąki kokosowej, rozgrzej piekarnik do 165℃ (góra-dół) i zacznij z ciasta formować małe pączusie.
Wyłóż je na blaszkę z papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka. Piecz 25 min, góra dół. Jak tylko je upieczesz, daj mi znać w komentarzu jak Ci wyszły!