Cofnij

Mięso do kebaba

Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Servings 4
Soczyste mięso z rosołu zamieniamy w mięso do kebaba

Składniki

  • 450g mięsa gotowanego z udka z kurczaka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka garam masala
  • kurkumy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki suszonej cebuli
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • łyżeczki płatków chili
  • ¼ łyżeczki cząbru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Instrukcje 

  • Ugotowane mięso poszarp widelcem, oddzielając mięso od skory i kości.
    Porada: Jeśli nie masz ugotowanego miesa do tego przepisu, po prostu je ugotuj w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.
  • Wszystkie składniki wymieszaj do połączenia, powinna wyjść gęsta pasta. Wymieszaj w niej mięso i odstaw do lodówki do zamarynowania na kilka godzin (nawet 30 minut pomoże). Następnie na rozgrzanej patelni z grubym dnem obsmaż mięso na średnim ogniu. Dosłownie pare minut.
    Porada: Możesz również mięso podpiec w piekarniku lub airfryerze w dość wysokiej temperaturze ok. 200℃.
  • Podawaj z ulubionymi warzywami na talerzu, lub w picie, jako doner kebab

Uwagi

Wartości odżywcze w jednej porcji (1/4):
Kalorie: 265 kcal
Białko: 25g
Tłuszcz: 14.7g
Węglowodany: 4.5g
Rodzaj: obiad
Słowo kluczowe: bezglutenowe, keto przepisy, kurczak, pomysl na obiad z kurczakiem, przepisy lowcarb