Niskoweglowodanowe pulpety z indyka które nie zawodzą 
    
    
        
        - 500g mielonego mięsa z indyka lub innego drobiowego
- 100 g cebuli (jedna, średnia)
- 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę (12 g)
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 
- 250 g cukinii (jedna mniejsza)
- 1 jajko  (mniejsze)
- 1 łyżeczka  soli
- pieprz do smaku  (lepiej przepieprzone niz nie :) )
- 3 łyżeczki  natki pietruszki, świeżej lub suszonej 
- 1 łyżka  oliwy z oliwek, do smażenia
 
    
    
        - Rozgrzej patelnię z oliwą. Bardzo drobno posiekaną cebulę podsmaż przez około 3 minuty. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze 2–3 minuty na średnim ogniu, aż całość lekko się zarumieni. Podsmażoną cebulkę z czosnkiem przełóż do miski i odstaw do przestudzenia. 
- W międzyczasie zetrzyj cukinię na grubych oczkach (jezeli cukinia jest wodnista, przełóż ją na sitko i odsącz nadmiar wody)  Przełóż do miski z mięsem, dodaj przestudzoną cebulkę z czosnkiem oraz pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. 
- Z przygotowanej masy uformuj małe pulpeciki. Smaż je na rozgrzanej patelni na średnim ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż delikatnie się zarumienią (czas smażenia zależy od wielkości klopsików). Przewracaj je ostrożnie. Gotowe :)