Spróbuj moich ulubionych batoników, z wysoką zawartością błonnika i zdrowych tłuszczy. Są również bogate w niezbędne minerały takie jak magnez, miedź i mangan
    
    
        
        Masa kokosowa:
- 100g śmietanki kokosowej (z puszki) (kremową część na wierzchu wymieszaj z wodnista cześcią)
- 15g oleju kokosowego (1 łyżka )
- 2 łyżeczki erytrytolu (w zależności jak słodkie jest białko w proszku)
- 15g białka w proszku (waniliowego/śmietankowego)
- 90g  drobnych wiórków kokosowych
Polewa:
- 90g czekolady 80-85%
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
 
    
    
        - Śmietankę i olej kokosowy umieść w małym garnuszku i podgrzej do rozpuszczenia. Następnie dodaj erytrytol, białko oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę przełóż na 30 minut do lodówki lub na 10 minut do zamrażalnika.   
- Teraz roztopimy czekoladę na parze wodnej. Do rondelka wlej około jednej szklanki wody, nałóż na niego metalową lub szklaną miskę, upewnij się że miska nie dotyka wody) i wrzuć do niej połamaną w kostkę czekoladę, połóż na palnik, poczekaj aż się roztopi i dodaj 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Wymieszaj. 
- Z dobrze schłodzonej masy uformuj małe batoniki Bounty – tak jak na zdjęciu powyżej. Działaj szybko, ponieważ masa kokosowa ociepla się z każdą sekundą. Włóż do zamrażalnika na 10 minut.  
- Schłodzone batoniki bounty zanurz w roztopionej czekoladzie, obtaczając je z każdej strony. Najwygodniej jest to zrobić dwoma widelcami. Dla jeszcze ładniejszego efektu możesz ułożyć wszystkie batoniki na kratce i polać je czekoladą, następnie schłodzić ( czekoladę, która spłynie z batoników, możesz ponownie wykorzystać) Po schłodzeniu odwróć batoniki i polej je czekoladą z drugiej strony. Ta metoda wymaga trochę więcej czasu, ale efekt jest warty wysiłku! 😊 
 
    
    Wartości odżywcze w jednym batoniku:
 
 
             Węglowodany (netto): 4.3g, Węglowodany: 6.2g,  Tłuszcz: 11.9g,  Białko: 2.4g,                                                  Kalorie: 137 kcal, Błonnik: 1.7g