Królowa wszystkich zup, gotowa w 15minut-zupa pomidorowa. Ten niskowęglowodanowy krem z pomidorów jest lekki, aromatyczny i pełen smaku, a jednocześnie sycący dzięki dodatkowi białka. Uwielbiam go za prostotę i świeżość, idealny na szybki obiad czy kolację, kiedy chcemy zjeść coś smacznego i odżywczego.

Kluczem w tym przepisie są dobrej jakości pomidory, czosnek i oliwa to one robią tutaj całą robotę. Dzieki mozarelli jedna porcja ma az 10g białka. Na koniec mozna jeszcze dodatkowo skropic oliwa z oliwek i posypac albo swieza bazylia albo natka pietruszki. Kazda lyzka tego kremu jest kwintesencja smaku.

To zupa, po której czujesz się lekko, zdrowo i naprawdę syto.

Porady / Wskazówki:

  • Możesz użyć pomidorów świeżych lub z puszki.
  • Mini mozzarellę dodaj tuż przed podaniem.
  • Zupę można mrozić do 2–3 miesięcy.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając zdjęcie na Instagram, oznaczając mnie @przepisy.lowcarbwioli żebym Cię znalazła! Jeśli jeszcze nie śledzisz mnie na Instagram i Facebook a chcesz być na bieżąco, koniecznie to nadrób, Instagram: @przepisy.lowcarbwioli, Facebook: @lowcarbwioli

Uwielbiam pokazywać jak w kreatywny sposób przyrządzić posiłki lowcarb/keto, jest u mnie odżywczo, zdrowo i przepysznie. Cenię sobie jakość jak i sezonowość produktów. Smacznego i na zdrowie!

Skomentuj tutaj

Ocena Przepisu