Jeśli racuchy to także twoja słabość to czytaj dalej… bo te są genialne.

Zawierają aż 29g białka na porcję, dlatego świetnie sprawdzą się jako szybkie, wysokobiałkowe i do tego bezglutenowe śniadanie albo 'słodki’ posiłek potreningowy. Są lowcarb, więc będą dobrym wyborem na diecie niskowęglowodanowej.

Placuszki z serka wiejskiego to hit nie bez powodu, to takie male serniczki z patelni. Smakują wybitnie z jabłkiem. Niskowęglowodanowe, wysokobiałkowe co stabilizuje poziom glukozy i wspiera regenerację mięśni.

Jak zrobić te wysokobiałkowe placuszki?

Prościej się nie da… Placuszki są gotowe w 10 minut. Lubię je podawać z łyżką jogurtu greckiego i cynamonem lub oproszone erytrytolem w pudrze. Ja dodaje jeszcze orzechy żeby podbić ilość błonnika. A z czym ty je lubisz najbardziej? Polecam również spróbować moje inne przepisy na lowcarb placuszki: Placuszki Cytrynowe, Placuszki Dyniowe

Porady / Wskazówki:

  • Możesz zamiast jabłek dodać inne owoce, lecz wtedy dodaj je na placuszki na patelni, nie wtłaczaj ich w ciasto.
  • Możesz dodać 10g odżywki białkowej naturalnej lub waniliowej dla jeszcze większej ilości białka.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając zdjęcie na Instagram, oznaczając mnie @przepisy.lowcarbwioli żebym Cię znalazła! Jeśli jeszcze nie śledzisz mnie na instagramie a chcesz być na bieżąco, koniecznie to nadrób- @przepisy.lowcarbwioli

Uwielbiam pokazywać jak w kreatywny sposób przyrządzić posiłki lowcarb/keto, jest u mnie odżywczo, zdrowo i przepysznie. Cenię sobie jakość jak i sezonowość produktów. Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze

  1. 5 gwiazdek
    Moje nieciekawe wyniki badań wskazują, że potrzebuję zacząć gotować według Twoich przepisów, Wiola! 😀

Skomentuj tutaj

Ocena Przepisu