Chleb wysokobiałkowy bez mąki!

Ten chleb o absolutny hit! Wilgotny, delikatny, z przyjemnie chrupiącą skórką i neutralnym smakiem, który pasuje praktycznie do wszystkiego. Idealnie sprawdzi się z dodatkami, które zazwyczaj jesz z chlebem pszennym. Dzięki dodatkowi twarogu chleb jest sycący, wysokobiałkowy i przyjemnie miękki w środku. Najlepsza low carb alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, jaką jadłam!

Jak przygotować chleb z twarogu?

Przygotowanie jest bardzo proste i trwa tylko kilka minut! Składniki wystarczy wymieszać, przełożyć do foremki i wstawić do piekarnika. I już, gotowe!
Najlepiej użyć twarogu półtłustego lub tłustego. Zamiast otrębów owsianych lepiej sprawdzi się mąka migdałowa, dzięki której chlebek będzie jeszcze bardziej miękki. Żeby dodatkowo wesprzeć ten efekt, dodajemy łuskę babki jajowatej. Dodatek pestek i siemienia nie tylko wzbogaca smak, ale też sprawia, że chleb jest bardziej sycący, pełen zdrowych tłuszczów i błonnika.

Chlebek jest najlepszy świeży lub lekko ztostowany, przynajmniej ja tak lubię najbardziej.

Daj znać w komentarzu, jak Ci smakował i czy dodałaś/dodałeś coś od siebie!

Porady / Wskazówki:

  • Ten chleb niskowęglowodanowy możesz smiało mrozić, najlepiej jeśli go poporcjujesz, kiedy już ostygnie.

Nie zapomnij pochwalić się, wstawiając zdjęcie na Instagram, oznaczając mnie; @przepisy.lowcarbwioli, abym Cię znalazła! Jeśli jeszcze nie obserwujesz mnie na instagramie a chcesz być na bieżąco, koniecznie to nadrób- @przepisy.lowcarbwioli

Uwielbiam pokazywać jak w kreatywny sposób przyrządzić posiłki lowcarb/keto, jest u mnie odżywczo, zdrowo i przepysznie. Cenię sobie jakość jak i sezonowość produktów. Smacznego i na zdrowie!

Skomentuj tutaj

Ocena Przepisu